Veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u de veelgestelde vragen. Zit uw vraag er niet bij? Neemt u dan gerust contact met ons op via het contactformulier. Wij zullen uw vraag zo spoedig mogelijk beantwoorden, en indien van toepassing toevoegen op deze pagina.

De werking van het systeem

Hoe werkt het systeem eigenlijk?

Ons computer-algoritme bekijkt continu de AEX-index en berekent op basis hiervan de koop- en verkoopmomenten en de daarbij horende stoploss- en profitlevels. De signalen worden direct doorgegeven aan uw broker, welke de transacties doorvoert op uw eigen beleggingsrekening.

Wat is een computer-algoritme?

Je zou kunnen zeggen dat een computer-algoritme een ingewikkelde formule is die door een computer snel en vaak wordt uitgevoerd. In dit geval een formule waar de AEX-index ‘ingaat’ en aan- en verkoopsignalen ‘uitkomen’.

Hoe werkt het computer-algoritme van Futures4All?

Dat is natuurlijk een beetje het geheim van de smid. Kortgezegd is het een systeem dat een aantal statistische berekeningen over de koersbewegingen en volumes uit het verleden, combineert tot een voorspelling van nieuw koersdoel.

Je zou dus kunnen zeggen dat het een trendvolgend systeem is, maar niet alleen voor lange- maar ook voor kortetermijn trends. Het systeem genereert een koopsignaal of verkoopsignaal wanneer er een trend-wijziging wordt geconstateerd, of wanneer het StopLoss of TakeProfit level wordt bereikt.

Welke systemen zijn er en wat is het verschil?
Futures4All.AEX Futures4All.AEX-Mini
Future FTI (“AEX Future”) MFA (“Mini-Future”)
“Waarde-multiplier” t.o.v. AEX €200 €20
Startkapitaal €20.000 €2.500
Abonnementskosten €99 €35
Transactietarief TradersWinkel: €5,-
SystemShop: €6,-
TradersWinkel: €1,-
SystemShop: €1,20
Aantal eenheden 1 of 2 1 of 2
Risico Zeer hoog Redelijk hoog
Rendement Zeet hoog Redelijk hoog
Beschikbaarheid TradersWinkel (Lynx) en SystemShop (Today’s) TradersWinkel (Lynx) en SystemShop (Today’s)
Waarin handelt het systeem?

Het systeem handelt in Futures op de AEX index, de zogenaamde FTI en MFA Futures. Indien de AEX 1 punt toe- of afneemt, zal de waarde van een FTI future met €200,- toe- of afnemen, een MFA future zal met €20,- toe- of afnemen (afhankelijk of het Short of Long is).

Kan het systeem de behaalde winsten ook herbeleggen?
Nee, het systeem handelt altijd met een door u in te stellen aantal Futures. Zodra u bijvoorbeeld de 100% rendement hebt behaald over uw 1e Future, kunt u zelf eenvoudig van 1 naar 2 Futures gaan.
Hoe vaak handelt het systeem?

Ons systeem ‘doet’ gemiddeld 10 trades per maand; Soms meerdere trades op één dag, en soms slechts één trade in een paar weken. Gemiddeld zijn er evenveel verlies- als winsttrades, maar de gemiddelde winst per trade is veel hoger dan het verlies (Profitfactor van meer dan 1.2)

Kortom: Ons systeem behaalt buitengewoon hoge winsten met af en toe ook een dip naar beneden. Bij een rendement van meer dan 100% per jaar hoort ook wel eens een tussentijdse dip van -30%!

Geven jullie ook beleggingstips of aandelentips
Nee, dat doen we niet. We concentreren ons puur op het operationeel houden en verbeteren van ons systeem, dat automatisch handelt in FTI futures op de AEX.
Doen jullie ook aan beleggingsadvies of vermogensbeheer?
Nee, dat doen we niet. Voor advies kunt u zich bijvoorbeeld richten tot Today’s Groep (www.todaysgroep.nl) of de TradersWinkel (www.traderswinkel.nl)

(FTI) Futures

Wat zijn (FTI) Futures?
Zie http://nl.wikipedia.org/wiki/Futures voor de definitie en uitleg over futures. De FTI-future is een Future op de AEX index. Een wijziging van de AEX van 1 punt betekent een waarde verandering van 200 euro van de FTI in uw portefeuille.
Wat zijn margin-requirements?

Om met een FTI future te kunnen handelen, dient u voldoende saldo (margin) op uw rekening te hebben staan. De hoogte hiervan wordt door uw broker bepaald. U vindt de huidige margin voor FTI Futures hier (Zoek op ‘AMS EOE Index’).

Er zijn 4 verschillende margin-requirements:
Intraday Initial: Het benodigde saldo om een positie gedurende beurstijden aan te gaan.
Intraday Maintenance: Het benodigde saldo voor een positie gedurende beurstijden.
Overnight Initial: Het benodigde saldo om met een open positie overnight te gaan en/of buiten beurstijden een beurstijden een positie te openen.
Overnight Maintenance: Het benodigde saldo voor een positie buiten beurstijden

Wat gebeurt er als mijn saldo niet meer voldoende is om aan de margin-requirements te voldoen?

De broker controleert of u voldoende saldo hebt (houdt) op uw rekening. Indien nodig zullen zij contact met u opnemen hierover, zodat u uw saldo (snel) kunt aanvullen. Indien u dit niet tijdig doet, zal uw positie (met verlies) gesloten worden en abonnement tijdelijk gepauzeerd.

Rekening openen en beginnen

Hoe kan ik beginnen?

U kunt via futures4all.nl/abonnement-nemen of via het menu ‘WORD NU LID’ heel eenvoudig een rekening openen bij Today’s SystemShop. Zodra uw rekening is geopend en geactiveerd, krijgt u uitgebreide instructies hoe het abonnement te activeren.

Meer informatie kunt u ook vinden op de site van de SystemShop.

Wat is het startkapitaal?
Het startkapitaal bedraagt 20.000 euro.
Waarom is het startkapitaal hoger dan de margin-requirements?

Het startkapitaal is hoger dan de benodigde margin, zodat de abonnees niet gelijk bij een eventuele (eerste) verliestransactie(s) hun saldo zouden moeten aanvullen. Zo ontstaat er rust voor de abonnees en is het risico dat een positie met verlies automatisch gesloten wordt een stuk kleiner.

Moet ik mijn computer aan laten staan en continu online zijn?

Nee, dat hoeft niet. De computers van Futures4All voeren de transacties automatisch en direct uit op uw eigen beleggingsrekening. U hoeft daar zelf niets voor te doen, uw computer hoeft niet aan te staan en uw hoeft niet online te zijn.

Moet ik speciale software installeren op mijn computer?

Nee, dat hoeft niet. De computers van Futures4All voeren de transacties automatisch en direct uit op uw beleggingsrekening. U hoeft daar zelf geen software voor te installeren.

Ik heb al een beleggingsrekening bij Today's Brokers, kan ik deze ook gebruiken?

Het is mogelijk om uw ‘gewone’ beleggingsrekening bij Today’s om te laten zetten naar een ‘autotrading’ rekening. U kunt hiermee hetzelfde als met een ‘gewone’ rekening. Houdt u er rekening mee dat er andere transactietarieven gelden op een autotrading rekening, ook voor handmatige transacties.

Daarom adviseren wij u naast uw ‘gewone’ rekening een separate ‘autotrading’ rekening te openen, zodat u op uw ‘gewone’ rekening kunt blijven profiteren van de extra lage tarieven. Tegelijkertijd denken wij dat u dan een beter overzicht houdt van de resultaten en bovendien is het dan eenvoudiger om aan de margin-verplichtingen te blijven voldoen.

Ik heb al een beleggingsrekening bij Alex, Binck, Lynx, TradersOnly. Kan ik deze ook gebruiken?

Nee, dat kan helaas niet. U dient een speciale Today’s ‘autotrading’ rekening te openen. Dit kan bij SystemShop.nl of TradersWinkel.nl. Zie ook ‘Hoe kan ik beginnen?’

Autotrading & uw rekening

Wat is autotrading?

Autotrading, ook wel robot-trading genoemd, betekent dat niet een mens, maar een computer zelfstandig transacties op uw beleggingsrekening uitvoert. Uiteraard binnen veilige en gecontroleerde omstandigheden, zodat er geen onverwachte dingen kunnen gebeuren met uw geld.

Hoe werkt autotrading?

In het geval van Futures4All, opent u een zogenaamde ‘autotrading’ rekening, en vervolgens koppelt u onze computers middels een abonnement aan uw rekening. Vanaf dat moment zullen onze computers automatisch de tranacties plaatsen op uw rekening en zult u direct meeprofiteren van ons winstgevens systeem.

Gaan de transacties echt automatisch?

Ja, zodra uw uw abonnement op het Futures4All.AEX systeem heeft afgesloten, gaat echt alles volledig automatisch. Zowel aan onze kant als aan uw kant. Er is geen enkele menselijke handeling nodig om de transacties uit te laten voeren.

Uiteraard controleren wij wel altijd de correcte werking van onze systemen.

Blijf ik dan nog wel altijd over mijn rekening beschikken?

Ja, u blijft altijd baas over uw eigen autotrading rekening. U kunt ten alle tijde het abonnement starten en stoppen, zelf posities openen en sluiten, en geld storten en opnemen.

Het is en blijft UW rekening en UW geld.

Kan ik gewoon geld opnemen vanaf mijn autotrading rekening?

Ja, dat kan altijd. U kunt dit op de normale wijze doen, via het zogenaamde ‘account management’ van uw rekening. U dient er hierbij zelf voor zorg te blijven dragen dat er voldoende saldo op uw rekening staat om aan de margin-requirements te voldoen.

Hoe kan kan ik lopende of gedane trades monitoren?

Dat kan op verschillende manieren:
– Zodra een positie wordt gesloten en/of een nieuwe geopend, wordt deze na ca. een half uur op twitter gezet (volg hiervoor @Futures4All op Twitter)

– Ook wordt elke trade na ca. een half uur op de website bijgewerkt (zie http://www.futures4all.nl/hoog-rendement/trades/

– u kunt de huidige trade op diverse manieren volgen via Today’s Comfort (Web based), Today’s Pro (“TWS” applicatie) en/of via de mobile app “mobileTWS” (iOs, Android, Blackberry, Nokia/Symbian)

Kan ik zelf ook posities open en sluiten?

Ja, dat kan. U kunt met uw ‘autotrading’ rekening ook gewoon zelf handelen, op dezelfde manier als net uw gewone rekening.

Wij raden u echter aan om uw eigen posities altijd via een ‘gewone’ Today’s Rekening uit te voeren, hiervoor gelden immers nog lagere tarieven!

Hoe zit het met de stoploss en profit niveau's?

De StopLoss staat ingesteld op 2% en de TakeProfit op 5.5% van de openiningskoers van de trade. In geld uitgedrukt bij een AEX van ca. 370 punten betekent dit ca. €1500,- voor de StopLoss en ca. €4000,- voor de TakeProfit per Future contract.

De StopLoss en TakeProfit niveau’s zijn zogenaamde soft-levels. De werking van deze soft-levels is anders dan een Stop- of Limit-order en behoeft dus enige uitleg:
Gedurende Nederlandse beurstijden (9.00-17.30) bekijkt de software elk kwartier of de Stoploss of TakeProfit bereikt is en zo ja, dan wordt tegen de dan geldende koers de positie gesloten. Dus buiten de beurstijden (overnight en overweekend) worden deze niveau’s niet bewaakt! Deze constructie verhoogt weliswaar het risico, maar levert gemiddeld een ca. 30% hoger rendement op.

Abonnement & kosten

Wat zijn de kosten?

Een abonnement kost €99,- per maand. De betaling hiervan geschiedt via iDeal vooraf. Per transactie betaalt u €6,- per future. Deze kosten worden eenvoudig betaald vanaf uw beleggingsrekening.

Kan ik korting krijgen als ik voor een half jaar of een jaar een abonnement afsluit?

Ja, dat kan zeker. Neemt u hiervoor even contact met mij op, via het contactformulier.

Veiligheid & bescherming

Valt de rekening onder het Depositogarantiestelsel?

Op http://www.todaysgroep.nl/over-today’s/bescherming/ staat hoe de bescherming van uw rekening is geregeld. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met de ServiceDesk van Today’s Groep op tel: 020-5300150.

Wat gebeurt als TradersWinkel.nl en/of SystemShop.nl failliet gaat? Is mijn geld dan veilig?

Uw rekening en dus ook uw geld is ondergebracht bij Today’s Groep, of u uw rekening/abonnement nu heeft lopen via de SystemShop of via de TradersWinkel.

Op http://www.todaysgroep.nl/over-today’s/bescherming/ staat hoe de bescherming van uw rekening is geregeld. Voor meer informatie kunt u het beste contact opnemen met de ServiceDesk van Today’s Groep op tel: 020-5300150.

  • U mist nooit meer een winstgevend signaal
  • Uitzonderlijk hoog rendement
  • Uw hoeft niet meer permanent standby of online te zijn
  • Lage abonnementskosten
WORD NU LID!

FUTURES4ALL.AEX:

U VINDT ONS IN:

hoger rendement met beleggen dan via sparen bij TradersWinkelhoger rendement met beleggen dan via sparen bij SystemShop

FUTURES4ALL op TWITTER:

futures4allFutures4All
@futures4all:
Futures4All.AEX is nu FLAT; Laatste trade €-1030; Sinds jan 2015 al €-17420=-87%; http://t.co/H0YDri7tvX #beleggen #AEX #Beurs
43 months ago
futures4allFutures4All
@futures4all:
Futures4All.AEX is nu SHORT; Laatste trade €-1020; Sinds jan 2015 al €-16390=-82%; http://t.co/H0YDrhPS7n #beleggen #AEX #Beurs
43 months ago
futures4allFutures4All
@futures4all:
Futures4All.AEX is nu LONG; Laatste trade €-990; Sinds jan 2015 al €-15370=-77%; http://t.co/H0YDri7tvX #beleggen #AEX #Beurs
43 months ago
futures4allFutures4All
@futures4all:
Futures4All.AEX is nu SHORT; Laatste trade €-330; Sinds jan 2015 al €-14380=-72%; http://t.co/H0YDri7tvX #beleggen #AEX #Beurs
43 months ago